Deze proeverij bevat 12 tubes van de volgende Liqueurs:
Cointreau
Likeur
Cointreau is een zogenaamde ‘triple sec’, geproduceerd in Saint-Barthélemy-d'Anjou, Frankrijk. De oorspronkelijke naam was ‘Curaçao Blanco Triple Sec’. De Cointreau distilleerderij werd opgericht in 1849 door banketbakkers Adolphe en Edouard-Jean Cointreau. Triple Sec wordt gemaakt van gedroogde sinaasappelschillen van tot wel 50 verschillende soorten sinaasappels. De schillen worden geweekt in alcohol, waardoor de essentiële oliën uit de schil hun smaak afgeven. Cointreau wordt gedronken als aperitief en digestief en is een onderdeel van een aantal bekende cocktails.
Italicus - Rosolio di Bergamotto
Italy
Italicus - Rosolo di Bergamotto is een Italiaanse likeur gebaseerd op een recept uit de jaren ’50 van de 19e eeuw. Destijds stond het bekend als ‘aperitivo di corte’, ofwel de drank van koningen. Het werd gedronken door de gevestigde orde, zoals de Medici-familie. Italicus - Rosolo di Bergamotto is gemaakt van authentieke Italiaanse bergamot en andere oorspronkelijk Italiaanse kruiden. Je deze likeur het op veel manieren gebruiken in cocktails, maar Italicus Rosolo di Bergamotto komt het best tot zijn recht met Prosecco.
Domaine de Canton - Gingembre
Frankrijk
Een Ultra Premium Gemberlikeur op basis van Cognac. Deze likeur is gemaakt met vanillepeulen uit Tahiti, ginseng uit Tunesië, honing uit de Provence en jonge verse gember uit Vietnam. Dit, gecombineerd met cognac uit de 1 st Cru, de Grande Champagne; het hart van de Cognac streek, waarvan de oudste een XO van ruim 10 jaar oud is. De gember geeft een bite aan de drank. Pas in de afdronk komt de Cognac naar voren. Voorwaar, een zeer bijzondere likeur.
St-Germain - Elderflower
Frankrijk
De vlierbloesem voor deze likeur wordt met de hand geplukt in de Franse Alpen. Het bedrijf St-Germain is opgericht in 2007 door Robert Cooper, die in 2016 op 39-jarige leeftijd overleed; Het merk St-Germain is eigendom van Bacardi. Geprezen door The New York Times als "bijna zelfstandig de zieltogende categorie ‘likeur’" te hebben versterkt, won deze likeur de Grand Gold Medal bij de Monde Selection in 2007, 2008, 2009 en 2010 en de Chairman Award in de categorie Likeur.
Zuidam - Honey Whisky
Likeur
In 1974 begonnen Fred en Helène van Zuidam hun distilleerderij in Baarle Nassau. Vanaf de eerste dag wilden ze alleen maar kwaliteit maken. Nu jaren later hun beide zoons het stokje hebben overgenomen, staat dat kwaliteitsprincipe nog steeds bovenaan. Een mooi voorbeeld is hun Honing Whisky likeur. Brabantse honing en Zuidam ’s eigen Millstone whisky met nog wat kruiden zorgen voor een uitgebalanceerde en zeer zachte likeur. Een bijzonder detail is dat ze voor deze likeur hun geturfde whisky gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de whisky in de likeur zeker is terug te proeven.
Grand Marnier - Cordon Rouge
Frankrijk
Cognac en sinaasappel; dat is de gouden combinatie van Grand Marnier. Toen Alexandre Marnier-Lapostolle in 1880 het recept bedacht had hij nooit kunnen bedenken hoeveel succes zijn drank zou gaan krijgen. De sinaasappels komen nog steeds uit de Caraïben en zijn van het ras Bigaradia. De sinaasappels worden geplukt als ze nog niet rijp zijn. Dan hebben de oliën in de schil nog de meeste aroma’s. De schillen worden gedroogd in de zon en later in Frankrijk geweekt in alcohol. Samen met gerijpte Cognac en kruiden ontstaat dan de mooie drank Grand Marnier.
Disaronno - Originale
Italië
Amaretto kent veel verschillende merken, maar Disaronno Originale is veruit de bestverkopende en claimt zelfs de originele amaretto te zijn. Hoewel de commerciële productie in de 18e eeuw begon in de apotheek van familie Reina, werd Disaronno Originale al voor het eerst gemaakt in 1525. Disaronno Originale is een perfect ingrediënt voor klassieke cocktails zoals een Sour of Fizz, maar smaakt ook heerlijk met gewoon een paar ijsblokjes.
Licor 43
Spain
In de Romeinse tijd bestond in Carthago al een soort likeur, Liqvor Mirabilis, dat ‘wonderbaarlijke vloeistof’ betekende. Dat Elixer is de inspiratiebron voor het recept van Licor 43, in 1946 op de markt gebracht door de familie Zamora. Citrusvruchten, vanille en specerijen vormen de basis van deze likeur, die volgens de makers precies 43 ingrediënten zou bevatten. De likeur is zacht zoet met duidelijke citrustonen. Licor 43 heeft, na Spanje, de hele wereld veroverd met een uitgekiende marketingcampagne.
Glayva
Scotland
Het verhaal van Glayva begint in de havens van Edinburgh in 1947. Een lokale wijn- en whiskyboer, Ronald Morrison, maakte toen een likeur voor zijn trouwste klanten. Hij kon exotische ingrediënten zoals mandarijnen, honing en kruiden gebruiken. Samen met malt whisky zorgde deze ingrediënten voor een erg plezierige smaak. Glayva betekent ‘heel goed’, wat nogal een gedurfde naam is, maar Glayva Whisky Liqueur doet zijn naam eer aan.
Chambord - Black Raspberry
Frankrijk
Hoewel Chambord, als merk, pas startte in 1982, werd deze likeur al gemaakt in de 17e eeuw ter ere van een bezoek van koning Lodewijk XIV aan Chambord, gelegen in het Franse Loiredal. Tijdens de bereiding worden via tweevoudige fruitinfusie hele frambozen en bramen gedistilleerd in Franse cognac en worden honing, kruiden en specerijen, vanille uit Madagaskar en citrus uit Marokko toegevoegd. Hierna wordt het resterende fruit gedrukt voor de natuurlijke suikers en sap.
Tia Maria
Italy
Tia Maria betekent ‘Tante Maria’ en is een Jamaicaanse koffielikeur op basis van rum. De basis is de befaamde Blue Mountain koffieboon uit Jamaica. Daarbij gaan vanillestokjes en specerijen. Uiteindelijk wordt alles vermengd met Jamaicaanse Rum. Volgens de overlevering is het een heel oud recept dat door de bediende van een Spaans meisje, die rond 1700 Jamaica ontvluchtte, meegenomen zou zijn. Het heeft tot de jaren 50 van de vorige eeuw geduurd voordat het recept herontdekt is. Tia Maria is een zoete zachte koffielikeur.
D.O.M. Bénédictine
France
Bénédictine is een subtiele alchemie van 27 verschillende planten en kruiden, en wordt gedistilleerd in een flamboyant paleis in Fécamp in Normandië. Voor deze kruidenlikeur worden vele historische botanicals gebruikt. Ze komen van over de hele wereld: van Indonesië tot Griekenland en van Afrika tot India. Het geheime recept van Bénédictine dateert naar verluid van 1510 en is oorspronkelijk gebaseerd op lokale medicinale planten en Aziatische kruiden.